Maria Jesus

María Jesús Sáez Cerda ( 1987, Xile) , Arquitecta i Artista de Tècniques Mixtes; des del 2016 s’inicia en l’exploració de crear imaginaris en obres que barrejaven diferents tècniques com el collage , el brodat de Paper i l’Aquarel·la. L’estudi del paper en els seus diferents característiques i formats permeten ser la base de tota exploració per a una futura obra.

Durant el 2016 i 2017 es va mantenir en l’exploració de barrejar diferents tècniques Plàstiques. En aquest període, l’ús del Collage com a proposta a un nou imaginari, pren força en conjunt amb el Brodat del Paper, conformant nous llenguatges Plàstics. L’ús del Brodat del Paper en l’aquarel·la com a primera aproximació , va derivar a continuar desenvolupant noves interpretacions plàstic-visuals.
Per al 2017 en la cerca de nous suports en paper, s’arriba a la Fotografia. Utilitzant la fotografia com a base a una nova creació, titula les seves Obres de Fotografia Brodada sota el nom de: “Filant el Record”. Amb aquest títol commemora a través de Fotografies en blanc i negre brodades , a personatges nacionals i internacionals que han deixat un llegat sociocultural important, aconseguint amb aquesta aposta, un nou llenguatge Pictòric, relacionant l’art i el Record. Treballar la Memòria a través del Brodat en la Fotografia permet resignificar el Record a través de la intervenció.
En l’exploració de brodar un material no convencional com la Fotografia, es reconeix la possibilitat de crear una nova obra plàstica a partir d’una realitat preconcebuda.

El brodat del paper com a viatge d’exploració, va continuar transformant-se, buscant nous suports, i noves icones que poguessin generar nous relats visuals, això va portar a descobrir el Bitllet com a nou suport creatiu. “In God we Trust”, va anar el títol de la proposta del 2019 en la qual es posa en (un doble) valor el que de per si mateix ja el té. Artivismo, icones, collage, obres renaixentistes transformades; són algunes de les idees, tècniques i conceptes que utilitza, totes elles unides pel Brodat, transformant el bitllet, en una obra d’art , lliurant-li un nou valor al qual abans aquest ja tenia. “La Deriva com a inspiració, afina els sentits, la contemplació, les pauses, l’observació afinen la Intuïció que dia a dia es desenvolupa i potència per a crear nous i variats imaginaris “, comenta l’Artista . Actualment realitza classes de Collage, Fotografia Brodada- Nivell Principiants & Avançat per a Xile i l’estranger, contínua dictant des del 2021 el primer Seminari de Paper Brodat a Xile i cursa el Màster d’Art : “ Idea i Producció” en la Facultat de Belles arts de la Universitat de Sevilla.

Xarxes socials:

Custom Icon
Instagram

Comparteix-ho!

Menú